Türkiye 14 Mayıs günü genel seçimler için sandık başına giderek oy kullanacak. YSK Sandık Görevlisi ne kadar ücret alacak? Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği seçimi için kritik gün yaklaşıyor.

Görev yerinde sorumlu olacak temsilci, sandık başkanı ve üyeler burada yer alarak vatandaşı yönlendirecek. Seçim gününe adım adım sandık görevlisi ne kadar ücret alacak sorgulama yapılıyor.

14 Mayıs günü 28.dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçilecek. Seçim için kabul gören kişiler oy kullanma merkezlerinde görevi başında olacak. Peki sandık görevlisi ücreti bu yıl ne kadar ödenecek? Başvurular açıklandı mı?

2023 YSK SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ

2023 yılı YSK seçimi sandık görevlisi ücreti henüz belli olmadı. Başvurular alınmadığı için ücretlerde netleşmedi. Seçimde sandık görevlisi olarak başkan, üye ya da siyasi parti temsilcisi olarak yer alınabiliyor. Son olarak 2019 yılında sandık başında görev almış olan kişilerin aldıkları ücretler şu şekildeydi:

“Başkan ve üyeler için 261 TL ödenmişti. Siyasi parti temsilcileri için ise 130 TL ödeme yapılmıştı.”

2023 SANDIK GÖREVLİSİ NASIL OLUNUR?

Sandık görevlisi olmak isteyen bir kişinin başvurabilmesi için de şartlar gerekiyor. Fakat bu yıl için henüz konu üzerine detaylı bir bilgi paylaşımı yapılmadı. Genel olarak sandık görevlisi olmak isteyen kişiler diğer yıllarda yer alan şartlar olarak şunlara dikkat edebilir:

●       TC vatandaşı olması

●       Adli sicili kaydının temiz olması

●       18 yaşının doldurulmuş olması

●       Herhangi bir siyasi partiye üye olmamak

SANDIKTA KİMLER GÖREV ALAMAZ?

Yüksek Seçim Kurulu her seçim döneminde özel eğitim programları oluşturuyor. Sandık görevlisi olacak kişi bu programlara başvuru yaparak katılmak zorunda olabiliyor. Yapılacak kısa eğitimin ardından sandık görevlisi olarak başvuru yapılabiliyor. Sandık görevlisi olamayacak ve yasalarla sabit hale getirilmiş kişilerde bulunuyor. Meclis üyeleri ve adayları sandıkta görev alamıyor. Zabıta, amir, memurlar, idare amirleri ve askeri şahıslarda görev alamıyor.

YSK sandık görevlisi başvuruları için henüz açıklama yapılmadı. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili bilgilendirme yapılması bekleniyor.