Çakın, Bakan Kirişçi’yi doğruladı. Ancak, Uşaklıların su sıkıntısı yaşamaması içi gerekli tedbirleri aldıklarını, ancak belediye olarak kesintiye gitmemek için Uşaklıları suyu tasarruflu kullanmaya davet etti.

Katıldığı bir televizyon programında; Uşak ve Sivas illerini, “İçme suyunda en kritik iller olarak tanımlayan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’nin ardından Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’da sosyal medya sayfasından bir açıklma yaparak; “Son yıllarda bölgemizde yaşanan aşırı kuraklık nedeniyle şehrimize içme suyu sağlayan Küçükler barajımızda su seviyesi minimum seviyelerde seyretmektedir.

Yarısı tarımsal amaçlı kullanılan Küçükler bagajındaki su miktarını arttırmak için Uşak Belediyesi olarak DSİ ile beraber kısa ve orta vadeli projeler üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir.

Su kesintileri ile karşı karşıya kalmamak için tüm hemşerilerimizim suyumuzu tasarruflu kullanması büyük önem taşımaktadır” dedi.

Küçükler Barajında su seviyesi yüzde 10’ların altında

Murat Dağı ve civarında yaşanan son kar yağışı ile su seviyesi sıfırdan biraz yükseldi. Ancak yaptığımız araştırmalara göre, şu anda Küçükler Barajında su seviyesi henüz yüzde 10’lara bile ulaşmış değil.

 Yaklaşık 17 milyon metreküp su ihtiyacı olan Uşak, içme suyunun 3 milyon metreküpünü, Küçükler Barajından karşılıyor. Küçükler Barajının yıllık su tutma seviyesi 12 milyon metreküp.

Şimdilik kesinti yok

Uşak Belediyesi, Uşak’ın içme suyu seviyesi kritik seviyede olmasına rağmen şimdilik su kesintisi yapmayı planlamıyor. Uşak’ın susuz kalmaması için birtakım tedbirler alındığı ve çalışmalar yapıldığı açıklandı.

Çalışmalar 4 besleme havzası ve 2 gölet üzerinde yoğunlaştı

Uşak Belediyesi, kendi yetki alanında yaşayan 232 bin 819 Uşaklıyı içme suyundan mahrum bırakmamak için içme suyu havzasını genişletmeye çalışıyor. Murat Dağı’nda bulunan ‘Murat Çayı’ ve ‘Darı Deresi’ gibi akarsuları DSİ ve ilgili bakanlıklarla görüşerek Küçükler Barajına yönlendirme çalışmalarının son safhasına geldiği öğrenildi.

Gökkaya ve Sorkun göletleri yapımı hızlandırıldı

Bunun dışında yine DSİ Bölge Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı ile görüşülerek Gökkaya Barajının tamamlanması konusunda yol alındığı ancak, bu barajın 2025 yılına doğru Uşak’a yılda 3 milyon 28 metreküp içme suyu verebilecek seviyeye geleceği belirtildi.

Uşak’a içme suyu temin edilecek bir kaynak olarak inşa aşamasında olan Sorkun Göleti görülüyor. Toplam 1 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip göletin inşa çalışmalarının hızlandırıldığı, bu yıl sonunda göletten içme suyu temin edilmesinin planlandığı öğrenildi.

Editör: Uşak Son Dakika