Bu emeklilik sistemine belirlenen mesleklerde çalışanlar daha erken yaşta emekli maaşına kavuşabiliyor. Son yapılan düzenlemelerle beraber Türkiye'de erken emeklilik hakkına sahip olan mesleklerin meslekler onlarca sayıya ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilik hayali kuranlara müjde verdi. Yeni yasa ile beraber 2000, 2002 ve 2008 yıllarında prim girişi yapanlar erken emekli olacak.

Erken emeklilik hakkında yeni haberler gelmeye başladı. Kararı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Sigorta girişi 2000 2002 2008 olan kişiler yaş indirimi ile beraber daha erken yaşta emeklilik maaşlarına kavuşacak. Bu uygulama ülkemizde milyonlarca kişiyi bulunduruyor. Yeni yasa sonrasında sadece yaş indirimi değil aynı zamanda prim indirimi de insanlarla bir araya geliyor. Erken yaşta emekli olmak isteyen milyonlarca vatandaş başvuru yaparak maaşlarını alabiliyor.

Emeklilik Prim İndirimi Geldi

SSK ve Bağ-kur'lu çalışan herkes emekli olma hayali kuruyor. Yıllarca çalışan kişiler EYT yasası benzeri bir düzenleme için hükümetten açıklama talep ediyordu. Prim şartı nedeniyle bu hakkı kaçıranlar bekleyiş içindeydi. Yakın zamanda bu konuda haber geldi. Yasa ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Yasa sonrasında milyonlarca kişiye emeklilik müjdesi verildi.

Erken Emeklilik Müjdesi

Emekli maaşı almak için belirli şartlar bulunuyor. Bunlarda bir tanesi prim gün sayısı ve yaş şartıdır. Ancak geçtiğimiz dönemlerde kabul edilen EYT yasası ile beraber bu şartlarda esneklik yapıldı. EYT'yi kaçıran vatandaşlarda yeni bir düzenleme bekledi. Sigorta başlangıcı 1999 sonrası olan, staj ve çıraklık mağduru kişiler içinde düzenleme geliyor.

Yeni Emeklilik Yasası

EYT düzenlemesi sonrası emeklilik hakkında detaylar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu açıklamayı doğruladı. EYT sonrasında mağdur olan vatandaşların emeklilik hakkı için çalışmalar başladı.

Düzenleme sonrasında emekli olmak için aranan yaş şartı ve prim şartı değişiyor. Vatandaşların 48 yaş altı emeklilik hakkını elde etmesini sağlayan 360,4800 ve 5400 prim gün sayısı emeklilik için yetiyor. Emeklilikte prime takılanlar bu yasa sayesinde emekli olabiliyor.

Editör: Uşak Son Dakika