2023- 2024 eğitim ve öğretim yılı için birçok üniversite harekete geçti. Şimdilerde hem vakıf üniversitelerinde hem de kamu üniversitelerinde yeni kayıt ve kayıt yenileme süreci aktif olarak devam ederken açıköğretim öğrencileri için de önemli bir duyuru yayınlandı.

Üniversite eğitimine dışarıdan devam etmek isteyen veya örgün programına ek olarak bir üniversite programından daha yararlanmak isteyen kişiler tarafından tercih edilen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, yeni dönem ile ilgili önemli bir bilgilendirmede bulundu. Fakülte yönetimi, 2023- 2024 sınav takviminin düzenlenmiş olduğunu duyurdu.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIÖĞRETİM FAKÜLTESİ SINAV TAKVİMİ

“AÖF” kısaltması ile de bilinen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, öğrencilerini yakından ilgilendiren yeni bir duyuru yayınladı. Üniversite yönetiminin resmi kaynakları aracılığı ile yapılmış olan duyuruda yeni döneme ilişkin sınav programının düzenlenmiş olduğu bilgisi yer aldı.

Hem güz hem bahar hem de yaz dönemi sınavları için tarihlerin belirlenmiş olduğunu belirten Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, söz konusu tarihleri şu şekilde sıraladı:

- AÖF güz dönemi ara sınav tarihleri: 9- 10 Aralık

- AÖF güz dönemi dönem sonu sınav tarihleri: 20- 21 Ocak 2024

- AÖF bahar dönemi ara sınav tarihleri: 20- 21 Nisan 2024

- AÖF bahar dönemi dönem sonu sınav tarihleri: 25- 26 Mayıs 2024

- AÖF yaz dönemi sınav tarihi: 17 Ağustos 2024

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİ FAKÜLTESİ SINAV DETAYLARI

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi kapsamında düzenlenecek olan tüm sınavlar, çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. Online olarak düzenlenen güz ve bahar dönemi sınavlarından başarısız olan öğrenciler, yaz döneminde yeniden sınava girme hakkına sahiplerdir. Sınav süreleri ve soru sayları, girilecek olan dersin kredi sayısına göre değişiklik göstermektedir. AÖF sınavlarından ‘başarılı’ sayılabilmek için ilgili sınavdan en az 35 puan alınması gerekmektedir.

AÖF’te diploma notu, 4’lük puan sistemi üzerinden değerlendirilmektedir. Öğrenci, gerekli kredi sayısını tamamlamış ve derslerini başarılı bir şekilde vermiş ise AÖF’ten mezun olmaya hak kazanır.  

Editör: Uşak Son Dakika