2023- 2024 eğitim ve öğretim döneminin resmen başlaması ile birlikte arama motorlarında burs desteklerine ilişkin sorgulamalar da hız kazandı. Üniversite öğrencileri KYK burslarına yönelik sorgulamalar yaparlarken diğer kurumlar da hem üniversite öğrencileri hem de diğer öğrenciler için burs programlarını duyurmaya başladı.

Yeni dönem için pek çok kurum ve kuruluştan burs desteklerine ilişkin açıklamalar gelirken uzun süredir merak ile beklenen Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) bursundan da haber geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren VGM, yeni dönem burs başvuru süreci ile ilgili tarih verdi. Peki, VGM bursundan kimler, nasıl yararlanabilir? İşte ayrıntılar…

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURS BAŞVURU TARİHLERİ

Bir süredir öğrenciler tarafından heyecan ile beklenen yeni dönem VGM burs desteklerine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Resmi web sitesi üzerinden açıklamada bulunan kamu kurumu, Ortaöğrenim Eğitim, Yükseköğretim ve Yabancı Uyruklu Öğrenciler için burs desteği vermeye devam edeceğini bildirdi. Kamu kurumu tarafından yayınlanan resmi duyuruya göre yeni dönemde ortaöğrenim öğrencilerine 9 ay boyunca 750 TL, yükseköğrenim öğrencilerine ise 8 ay boyunca bin 250 TL tutarında burs desteği verilecek. Burs başvuruları 1- 15 Ekim tarihleri arasında kurumun resmi internet sitesi üzerinden yapılabilecek.

VGM BURSUNDAN KİMLER YARARLANAMAZ?

Kardeşleri VGM ortaöğretim bursundan yararlanan öğrenciler, kamu kurumlarından karşılıksız olarak eğitim desteği alan öğrenciler VGM bursundan yararlanamazlar. Ayrıca muhtaç aylığı alan öğrenciler de kurumdan eğitim desteği alamazlar.

Sürekli bir işte çalışan ve en az asgari ücret düzeyinde maaş alan yükseköğrenim öğrencileri ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri VGM bursundan yararlanamazlar. Ayrıca daha önce VGM bursu kesilmiş olan öğrencilerin yeni dönem burs başvuruları da kurum tarafından değerlendirilmeye alınmaz. Son olarak eğitim süresi uzamış olan üniversite öğrencileri de VGM’nin bin 250 TL’lik burs desteğinden faydalanamazlar.

Editör: Uşak Son Dakika