Anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için dersler 4-8 Eylül tarihleri arasında başlıyor.

2022-2023 eğitim yılında ilkokul kayıt tarihleri herkes tarafından merak ediyor. Çocuklarını okula yazdırmak isteyen veliler nasıl hareket edeceğini tam olarak bilemiyor. E okul sisteminden kayıt sorgulama işlemleri başladı. İlkokul öğrencileri için kurum daha önceden kayıt detaylarını duyurulmuştu. İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor?

Yapılan açıklamalara göre ilkokul kayıtları e-okul istemi üzerinden gerçekleştiriliyor. Temmuz ayının ilk gününden itibaren kayıtlar açıldı. Kayıt veya adres değişimi için 31 Ağustos 2022 tarihine kadar öğrencinin okul idaresine başvurması gerekiyor.

Kimler Birinci Sınıfa Başlayabilir?

İlkokula başlama yaşını 69 aya çıkaran kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasal hale geldi. Ayrıca kanuna göre, gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurumlar açılması Milli Eğitim Bakanlığı'nın iznine bağlı olacak. Yükseköğrenim düzeyindeki yurtların açılması ise Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın iznine bağlı olacak. Mevcut düzenleme sonrasında kanunla denetim görevi ilgili bakanlıklara veriliyor. Öğrenim düzeyine göre barınma hizmeti veren kurumları ise Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı denetliyor.

Kanuna göre 66 ay olan ilkokula başlama yaşı 69 ay olarak düzenlendi. Mecburi ilköğretim çağı ise 6-14 yaş grubundaki çocukları kapsıyor. İlkokulların birinci sınıflarına, 72 ayını dolduran çocukların kaydı yapılacak. Bununla beraber çocuğun gelişim durumuna bağlı olarak okula erken başlamasına karar verilebilecek.

İlkokul Birinci Sınıf İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

·       Öğrencinin Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

·       Kayıt/Bilgi Formu (Okuldan Alınacak)

·       İsmi Aday Kayıt Listesinde Olmayanlar İçin Yerleşim Yeri Belgesi (Nüfus Müdürlüğünden Alınacak)

·       İki Top A4 Fotokopi Kâğıdı

İlkokul Kaydı Nasıl Yapılır?

Öğrenci velileri e-Okul.meb.gov.tr üzerinden adreslerine göre kayıt işlemlerini yapabilecek.

E Okul Kaydı Nasıl Sorgulanır?

Öğrencilerin yerleştirme bilgisi verildikten sonra okul kayıt işlemleri başlıyor. Kayıt işlemi esnasında ailelerden çocuğun vesikalık fotoğrafı talep ediliyor. Bununla beraber çocuğunuzun anasınıfına mı yoksa birinci sınıfa mı gideceğini e-Okul okula başlama yaşı sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Editör: Uşak Son Dakika