Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala milyonlarca öğrencinin telaşı hız kesmeden devam ederken üniversite öğrencileri de ilk kayıt/ kayıt yenileme işlemleri için harekete geçti. Eylül- ekim aylarında faaliyete geçen üniversitelerde kayıt süreci devam ederken kaydını tamamlayan öğrenciler de burs programlarını araştırmaya başladı.

Üniversite öğrencilerinin burs çağrısına kulak veren birçok vakıf, bu yıl için de burs programları düzenlediklerini duyurarak öğrencilerin yüzlerini güldürdü. Peki, hangi kurum ne kadar burs ödemesi yapıyor? İşte ayrıntılar…

ANADOLU VAKFI

Yeni burs programı dahilinde üniversite öğrencilerinin 30 Eylül 2023 tarihine kadar başvuru yapabileceklerini belirten Anadolu Vakfı, ücret ile ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı. Vakıf geçtiğimiz yıl öğrencilere aylık olarak 2 bin TL tutarında burs ödemesi gerçekleştiriyordu.

TÜBİTAK

YKS tercihleri sonucunda sayısal ve eşit ağırlık bölümlerinden birine yerleşen öğrencilere ve TYT’de ilk 25 bine giren öğrencilere BİDEB- 2205- Lisans Bursu veren TÜBİTAK, başvuruların 9- 27 Ekim 2023 tarihinde kabul edileceğini ve burs ödemesinin 3 bin TL olduğunu bildirdi.

TÜRK EĞİTİM VAKFI

Başarı bursu için 17 Eylül, üniversite bursu için ise 24 Eylül tarihine kadar başvuru yapılabileceğini belirten Türk Eğitim Vakfı, güncel tutarları da açıkladı. Vakıf üstün başarı bursunun tutarını 5 bin TL, üniversite bursunun tutarını ise 2 bin 500 TL olarak bildirdi.

NEF VAKFI

Deprem felaketinden etkilenen öğrencilere burs hizmetinin sunulacağını belirten NEF Vakıf, başvuru sürecinin 10 Eylül’de başlayıp 20 Eylül tarihine kadar devam edeceğini açıkladı.

ÇELİKEL EĞİTİM VAKFI

Çelikel Eğitim Vakfı ‘Alev Topları Programı’ kapsamında İstanbul’daki devlet üniversitelerinden birine veyahut da özel üniversitelerin yüzde 100 burs programlarına yerleşen öğrencilere 12 ay boyunca 2 bin TL tutarında ödeme yapacağını açıkladı. Burs için son başvuru tarihi ise 17 Eylül olarak belirlendi.

SÜTAŞ

YKS’de ilk 15 bine giren öğrencilere üstün başarı bursu, sıralaması önde olan diğer öğrencilere ise normal burs hizmetinin sunulacağını belirten Sütaş, güncel tutarları açıkladı. Firma, üstün başarı bursu için bin 500 TL, normal burs için ise bin 250 TL tutarlarını belirledi. Burs başvurusu için son tarih ise 20 Eylül olarak açıklandı.

RÖNESANS EĞİTİM VAKFI

Devlet üniversitelerine yerleşen ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verecek olan Rönesans Eğitim Vakıf, güncel tutar ile ilgili bir açıklamada bulunmadı. Burs başvurusu için son gün ise 30 Eylül olarak belirlendi.

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ

Devlet üniversitelerine yerleşen ve başarılı olan ihtiyaç sahibi öğrencilere 10 ay boyunca burs desteği vereceğini açıklayan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, güncel burs tutarını 900 TL olarak duyurdu. Vakıf yönetimi burs başvurularının 11 ila 17 Eylül tarihleri arasında kabul edileceğini ifade etti.

İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI

Tekirdağ, İstanbul ve Kocaeli’de bulunan devlet üniversiteleri ile vakıf üniversitelerinin mühendislik fakültelerine yerleşen (vakıf için yüzde 100 burslu olma şartı) öğrencilere burs desteği vereceğini belirten İstanbul Sanayi Odası, burs tutarı ile ilgili henüz bir rakam paylaşmadı. Kurum başvuru sürecinin 30 Eylül 2023 tarihine kadar devam edeceğini ifade etti.

YÜCEL KÜLTÜR VAKFI

“Sesini Duyan Var” burs programı kapsamında depremzede üniversite öğrencilerine aylık olarak bin TL ödeneceğini belirten Yücel Kültür Vakıf, burs için son başvuru tarihini 30 Eylül olarak bildirdi. Vakıf bünyesinde başvurulara açılan diğer bir burs programı Yarım Elma için ise tutar bin 250 TL olarak açıklandı.

Editör: Uşak Son Dakika