Astsubay olarak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde görev almak isteyenleri yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor. 2023 astsubay maaşları en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. 2023 yılında astsubayların maaşları mesleki rütbelerine bağlı olarak değişiklik gösterir.

Astsubay rütbeleri arasında kıdemli başçavuş, kıdemli üstçavuş, başçavuş, çavuş, üstçavuş, kıdemli çavuş ve ast çavuş bulunur. Astsubaylar, hem İçişleri Bakanlığı hem de TSK’ya bağlı olarak çalışır. 4 yıllık üniversite bitiren adaylar astsubaylık başvurusunda bulunabilir. Bu meslektekilerin maaşları ise her yıl güncel kur ve enflasyon oranına bağlı olarak zamlanır.

2023 ASTSUBAY MAAŞLARI HESAPLAMA

2023 yılı için yapılan hesaplamalara göre bir astsubay maaşının ortalama asgari ücretin 3 katı kadar maaş aldığı söylenebilir. Astsubayların maaşları çalıştıkları pozisyon, kıdem, rütbe gibi yerlere göre farklılık gösterebilir. Bu yüzden her astsubayın sabit bir maaş aldığını söylemek veya net bir maaş bilgisi vermek doğru olmaz. Milli Savunma Üniversitesi tarafından düzenlenen 2023 astsubay alımı sınavı her yıl ocak ve şubat aylarında düzenlenir.

2023 ASTSUBAY ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Bu yıl astsubay olarak görev yapmak isteyenleri yakından ilgilendiren başvuru şartları belli oldu. Muvazzaf sözleşmeli subaylık kılavuzunda belirtilen astsubay alım şartları arasında şunlar yer alır:

·         En az dört yıllık üniversite mezunu olmak

·         Lisans mezunu olanlarda başvuru yılında 27 yaşından büyük olmamak

·         Lisans üstü eğimi tamamlamış olanlarda 32 yaşından büyük olmamak

·         Tıpta uzmanlık eğitimi alanlarda 35 yaşından büyük olmamak

·         Sınav aşamalarında kapsamlı sağlık raporu çıkartmak

2023 astsubay alımında başvuru şartları TSK tarafından paylaşılan kılavuzda detaylı bir şekilde belirtilir. Bunlar arasında başvuru yapacak adayların askerlik görevini tamamlamış olup olmaması önemli değildir. Astsubay alımı başvuruları TSK ve MSÜ resmi web siteleri üzerinden online platformda yapılabilir.