Ancak devletten kira yardımı alabilmek için gerekli olan bir takım şartlar bulunuyor.

Devletten Kira Yardımı Nasıl Alınır?

Genel olarak devletten kira yardımı alabilmek için belirli şartları yerine getirilmesi ve başvuru sürecinin başlatılarak takip edilmesi gerekir. Kira yardımı başvurusu yapılması için izlenmesi gereken yollar vardır. Kira yardımı almak için başvuru yapan kişinin ya da ailenin sosyal inceleme aşamalarından geçmesi gerekmektedir. Aile içinde yer alan kişilerin ikamet durumu ve gelir düzeyi incelenmektedir. Kira yardımı adına başvurular genel olarak e- devlet üzerinden ya da ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılmaktadır. E- devlet üzerinden yapılan başvurular için gerekli olan bilgileri doldurmak ve belgeleri tam olarak yüklemek yeterli olacaktır. Başvuru yaparken istenilen bilgileri bulunduran başvuru formunu doldurmak ve gerekli olan belgeleri eksik olmadan sunmak gerekir. Başvuru formu ve istenilen belgeler başvuru yapılan kurum tarafından belirlenmektedir.

Devletten Kira Yardımı Şartları

Devletten kira yardımı almak için izlenmesi gereken adımlar ve şartlar bulunmaktadır. Kira yardımı şartları şunlardır;

  • Kira yardımı alabilmek için başvuru sahibinin düşük gelir grubunda olması gerekir. Gelir düzeyine göre belirlenen sınırları aşmamak son derece önemlidir.
  • Kira yardımı almak için başvuru sahibinin adına kayıtlı bir kira kontratının olması ve düzenli kira ödemelerini gösteren belgelerin sunulması gerekir.
  • Devletten kira yardımı almak için Türk vatandaşı olmak gerekir ve yabancı uyruklu kişiler kira yardımı almaları mümkün olmaz.
  • Başvuru sahibinin diğer sosyal yardımlar ve destekler ile arasında olan ilişkiler incelenir. Diğer sosyal yardımlardan yararlanıyor olmak kira yardımı almayı etkileyebilir.

Ülke genelinde ve dönemsel olarak kira yardımı başvurusu ile şartları farklılık gösterebilir. Bundan dolayı başvuru yapacak kişilerin güncel bilgiler adına ilgili kurumları ya da sosyal yardım merkezlerinden detaylı bilgileri almak mümkün olmaktadır. Sosyal yardımlar, eğitim yardımları, sağlık yardımları, işsizlik ve iş bulma yardımları devlet tarafından verilen diğer yardım türleridir.

Editör: Uşak Son Dakika