Bir sebepten ötürü örgün programlarda lise eğitimini tamamlayamayanlara açıktan okuma şansı sunan Milli Eğitim Bakanlığı, okulların açılmasına oldukça az bir zaman kala ilgili kişiler tarafından yakın takip altına alındı. Lise diplomasını açık lise aracılığı ile eline almak isteyen birçok kişi, yeni dönem kayıtlarının ne zaman başlayacağını sorgulamaya başladı.

2023- 2024 döneminde lise eğitimini açıktan devam ettirecek olan öğrencilerin kayıt yenileme ve sıfırdan kayıt yaptırma süreçlerine ilişkin sorgulamaları devam ederken gözler Milli Eğitim Bakanlığına çevrildi. Bakanlığın, açık lise kayıtları ile ilgili resmi bir açıklamada bulunup bulunmadığı merak konusu oldu.

AÇIK ÖĞRETİM LİSE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim bakanlığı geçtiğimiz günlerde AÖL 3’üncü dönem sınav sonuçlarını öğrenciler ile paylaştı. Bu paylaşımın ardından yeni dönem için hangi tarihlerde kayıt yaptırılabileceği merak konusu oldu. Ancak bakanlık 2023- 2024 AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri ile ilgili olarak henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. Bakanlığın ilerleyen günlerde konu ile ilgili olarak bir açıklama yapacağı ve 2023- 2024 AÖL takvimini paylaşacağı tahmin ediliyor.

AÖL KAYDI NEREDEN YAPILIR?

Açık Öğretim Lisesine ilk kez kayıt yaptıracak olan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen takvim kapsamında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine şahsen müracaat edebileceklerdir. Öğrencilik durumu sistemde ‘silik’, ‘donuk’ veyahut da ‘aktif’ olan öğrencilerin ise kayıt yenilemeleri gerekecektir.

Hali hazırda AÖL sistemine kayıtlı bulunan ancak yeni dönem için kayıt yenilemek durumunda olan öğrencilerin işlemleri ise ücretin yatırılmasının ardından sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Bu neden ile mevcut öğrencilerin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine şahsi bir başvuruda bulunmalarına ihtiyaç duyulmamaktadır.

Kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalardan birine yatırmış olduğu halde bir iş günü geçmiş olmasına rağmen sistemde kaydının yenilenmemiş olduğunu fark eden öğrenciler, problemin hızlı çözümü için bağlı bulundukları Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne bizzat müracaat etmelilerdir.

Editör: Uşak Son Dakika