İhtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim ve öğretim faaliyetlerin devam etmelerini sağlamak ve desteklemek için kırtasiye yardımı başta olmak üzere birçok farklı devlet desteği veriliyor. Okulların açılmasına kısa bir süre kırtasiye yardımı detayları da araştırılmaya başladı.

Kırtasiye yardımı, dar gelirli ve ekonomik zorluk yaşayan ailelere yönelik sağlanan yardım kapsamında ödeme takvimi de belli oldu. 11 Eylül’de okullar açılmadan önce ilgili kişilerin hesaplarına ödemelerin yapılması bekleniyor.

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Kırtasiye yardımı başvurusu yapmak isteyenlerin belirlenen şartları sağlamaları gerekiyor. e – Devlet üzerinden başvurular yapılabilecek. Kırtasiye yardımı ödemeleri Eğitim Öğretim yardımı ödemeleri adı altında yılda 1 defaya mahsus olmak üzere yapılıyor

YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilenlere toplu olarak ödenmektedir. Kırtasiye yardımı almak için belirlenen şartları sağlayan vatandaşların başvurularını yaparak ödemelerden yararlanması sağlanıyor.

KIRTASİYE YARDIMI ŞARTLARI NELERDİR?

2023 – 2024 eğitim ve öğretim yılına ilişkin kırtasiye yardımı almak isteyenlerin belirli şartları sağalması halinde başvurularını yapmaları mümkündür. Kırtasiye yardımı başvuru şartları ise kısaca şöyle:

- Hane halkında kişi başı aylık ortalama net gelirin asgari ücretin 1/3’ü altında olmak,

- Öğrenimine devam ediyor eden,

- Vazife ve har malullüğü aylığı alanlar,

- 2330 sayılı Kanun ve 3713 sayılı Kanun kapsamında sayılan olaylar nedeniyle aylık ödenenler arasında olmak vb.

İlgili şartları sağlayan vatandaşların kırtasiye yardımı almak için başvurularını yaparak desteklerden yararlanmaları mümkündür.

KIRTASİYE YARDIMI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Kırtasiye yardımı ödemelerinin 1 Eylül – 31 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılması hedefleniyor. Kırtasiye yardımı almak isteyenlerin başvuruların e – Devlet üzerinden yapmaları gerekecektir.  

Kırtasiye yardımı alma şartlarını sağlayan tüm dar gelirli vatandaşların başvurularını tamamlamaları halinde söz konusu ödemelerden yararlanması mümkündür. Kırtasiye yardımına ek olarak ihtiyaç sahibi ailelere farklı destek ödemeleri de yapılmaya devam ediyor.

Editör: Uşak Son Dakika