Vakıflardan maddi destek almak için mutlaka vakfın belirlediği şartları incelemeniz gerekir. Vakıflar belirli dönemlerde vatandaşlara maddi yardımlarda bulunur. Verilen yardımlardan faydalanmak için kişilerin aylık gelirleri ele alınır.

Muhtaç Aylığı ve Başvuru Şartları

Vakıflar tarafından verilen muhtaç aylığı, %40 engel oranına sahip kişilere sunulur. Gelir elde etme konusunda güçlük çeken kişiler muhtaç kabul edilir. Muhtaç aylığına başvurabilmek için şu şartları karşılamanız gerekir;

·       Sosyal güvenceniz bulunmamalıdır.

·       Geliriniz olmamalıdır.

·       Mahkeme kararı ile bakım altında olmamalıdır.

·       Gelir elde edebilecek malı bulunmamalıdır

·       Eğer gelir elde edebilecek malı bulunuyorsa, mal üzerinden ortaya çıkacak gelirin muhtaç aylığını aşmaması gerekir.

Muhtaç aylığına başvurmak için sizlerden istenen belgeleri T.C. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne vermelisiniz. Başvuru için gerekli belgeler duruma göre değişim gösterebilir. Genel olarak muhtaç aylığı başvuru formu ve engelli durumunu belirten sağlık raporu getirilmelidir. Başvuru formunun doldurduktan sonra belgelerin T.C. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne iletilmelidir. Başvuru sahibinin Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne gitme imkanı bulunmuyorsa başvuru belgelerini e-posta yoluyla gönderebilir.

Muhtaç aylığı, başvuru sahibinin vefatı ya da muhtaçlık durumunun sona ermesi sonrasında ortadan kalkacaktır. Aylık yardımlarda yetim erkek çocuklar için yaş sınırı 18 olarak hesaplanmıştır. Eğer çocuk yükseköğrenim görüyorsa yaş sınırı 25'tir. Bununla beraber çocuk üç ay üst üste muhtaç aylığı almaması durumunda, bir sonraki aydan itibaren bu destek kesilecektir.

Eğitim Düzeyine Göre Vakıf Yardımları

Vakıflar eğitim düzeyine göre de yardım desteği sunar. Ortaöğrenim ve yükseköğrenim düzeyindeki öğrencilere yönelik birçok burs imkanı bulunuyor.

Ortaöğrenim Öğrencisi Bursu

Maddi problem yaşayan ailelerin çocuklarının eğitimine destek olmak amacıyla burs veriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda öğrenim gören öğrenciler bu destekten yararlanabilir. Ortaöğrenim bursundan yararlanabilmek için öğrencinin belirlenen kriterleri karşılaması gerekir.

Yükseköğrenim Öğrencisi Bursu

Yükseköğrenim düzeyindeki öğrenciler için sunulan burslara Eylül - Ekim tarihleri arasında başvuru yapabilirsiniz. Belirlenen kriterleri karşılamayanar burs programından yararlanamazlar.

Editör: Uşak Son Dakika