Birinci derecedeki memurların tamamının 3600 ek göstergeden yararlanacak. 3600 ek göstergeden kimler yararlanabilir?

Memurlara ek gösterge hakkında düzenlemeler devam ediyor. Birinci dereceye yükselen memurların 30 yıllık hizmet süresini dolduran emekliler emeklilik maaşlarına en az 4.500 TL, emeklilik ikramiyelerine ise en az 150.000 TL’lik yansıma olacak.

Kamu Toplu Sözleşmesi'nde kamu işveren tarafı tekliflerini güncelledi. 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10 artış konusunda açıklama yapıldı. Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor.

Hizmet kollarında faaliyet gösteren kamu görevlilerinin tamamına ilişkin taleplerin ön müzakeresiyle görüşmeler ilerliyor.

Yeni Zam Teklifi Sunuldu

Yapılan üçüncü toplantıda hükümet ilk teklifini revize etti. Memur ve memur emeklisine yapıla ikinci teklifin de Memur-Sen tarafından kabul edilmemesi sonrasında taraflar 22 Ağustos'ta yeniden bir araya gelecek. Tarafların anlaşamaması durumunda ise 23 Ağustos'tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvuru yapılacak.

MEMUR-SEN Ne Kadar Talep Etmişti?

Toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olarak faaliyetlerini yürüten Memur-Sen, 2024 için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı içerisinde olmak üzere teklifini sundu. 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili olarak birinci dereceye yükselen memurların 30 yıllık hizmet süresini doldurdukları takdirde emeklilik maaşlarına en az 4 bin 500 TL eklenecek.

Meclisin açılmasıyla beraber gündemde yerini bulacak olan 3600 ek gösterge düzenlemesi memur ve memur emeklilerini ilgilendiriyor. Milyonlarca kamu çalışanını ilgilendiren düzenleme, memurların unvan, görev, sorumluluk ve hizmet sürelerine göre ayarlanacak. 3600 ek gösterge ile beraber memurların emekli maaşlarında yaklaşık 2.250 TL artış olacak.

“3600 Ek Göstergeden Kimler Yararlanamayacak?

3600 ek göstergeden tüm memurlar yararlanamayacak. Bu haktan sadece birinci dereceye gelen memurlar yararlanacak. Memurların eğitimine göre derecesi ve kademesi belirleniyor.

Yüksekokul Mezunları Ek Gösterge Alabilecek

Sadece birinci derece memurların 3600 ek göstergeden yararlanacak. En az iki yıl üniversite mezunu olan memurlar birinci dereceye yükselebiliyorlar. 4 yıl ve üzeri üniversite mezunu olan memurlar ise çok kolay şekilde birinci dereceden memur olabiliyor. Çalışan kişiler 25 yılın sonunda 1’inci dereceye kolayca gelebiliyor. Üniversite mezunlarının 3600 ek göstergeden yararlanabileceklerini söyleyebiliriz.

Editör: Uşak Son Dakika