AK Parti Seçim Beyannamesi’nde yer alan vaatlerin zaman içerisinde tek tek yerine getirilecek olduğu yetkililer tarafından sık sık gündeme getirilirken son dönemlerin en çok merak edilen konu başlıklarından biri de vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satın alma uygulaması olmuştu. Seçim döneminde konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemde gençlere teknolojik ürün alımlarında vergi indirimi hakkının tanımlanacağını bildirmişti. Bir süredir uygulamanın ne zaman hayata geçirileceğini merak eden gençler için dün yeni bir gelişme yaşandı.

26 Eylül Salı (dün) günü düzenlenen Kabine Toplantısı’nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pek çok konuda önemli bilgilendirmelerde bulundu. Toplantıda vergi indirimli cep telefonu ve bilgisayar satın alma düzenlemesinin de görüşülmüş olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, detayları kamuoyu ile paylaştı. Peki, vergi indirimi hangi telefon modelleri için geçerli olacak? Vergi indiriminden kimler yararlanabilecek? İşte ayrıntılar…

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİ KAPSAYACAK

Kabine Toplantısı sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite gençlerine seslendi. Örgün eğitimdeki üniversiteli gençler için seçim döneminde ortaya konan cep telefonu ve bilgisayar desteğinin hayata geçirileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, piyasa fiyatı 9 bin 500 TL’yi aşmayan cep telefonu ve bilgisayarlar için destek tutarının 5 bin 500 TL olacağını bildirdi. Ayrıca gençlere bir hat ile sınırlı olacak şekilde 12 ay boyunca ücretsiz olarak 10 GB internetin tanımlanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hakkın üç mobil şebeke operatörü için geçerli olacağını belirtti.

VERGİ İNDİRİMİ HANGİ TELEFON MODELLERİ İÇİN GEÇERLİ?

5 bin 500 TL’ye kadar olan teknoloji desteğinin hangi tarihten itibaren geçerli olacağına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Listede Apple ürünlerinin yer almadığını belirten yetkililer, 9 bin 500 TL’nin altında olan diğer telefon modelleri için vergi indiriminin söz konusu olacağını ifade etti.

Güncel verilere göre şu an satış fiyatları 9 bin 500 TL’nin altında olan bazı telefon modelleri şu şekilde belirlendi:

- OPPO: Reno 5 Lite, A15

- Xiaomi: Redmi 9T, Redmi9C, Redmi 10, Redmi Note 10S.

- Samsung: Galaxy A01, Galaxy A30, Galaxy A21s, Galaxy A52.

- Vivo: Y36, Y15s, Y22S, Y16.

- TCL: 20E, 20SE, L17.

- Tecno Mobile: Camon 16

- Realme: C21, C21Y, C25.

- General Mobile: Pocco C40, 21, 24 Pro, Phoenix 5G.

Editör: Uşak Son Dakika